Tájékoztatás az új távoktatási rendről.

Tisztelt Szülők!

A hétvégén kiadott rendeletek és intézkedések folyamán a mai naptól új oktatási rend lép életbe.

Ez a rendkívüli és váratlan helyzet mindannyiunkat új feladatok elé állított, és amit már most tudunk és látunk, hogy a feladatok megoldásához nagyfokú összefogásra és együttműködésre és nem utolsó sorban bizalomra van szükség mind a pedagógusok, mind pedig a szülők és diákok részéről. Biztosítani szeretnék mindenkit arról, hogy lehetőségeinkhez és tudásunkhoz mérten igyekszünk úgy megoldani a feladatot, hogy senkit ne terheljünk feleslegesen. Mindkét oldalról (szülő-pedagógus) kell most a nagyfokú türelem, rugalmasság és kitartás.

Intézményünk ezt a hetet arra szánja, hogy kialakítsa az új oktatási rendet. Olyan rendszerben gondolkodtunk, mely mindenki számára elérhető és könnyen áttekinthető, értelmezhető és kezelhető. A számtalan lehetőség közül a Google Classroom/Google tanterem mellett döntöttünk. E felületen fogjuk a távoktatást megvalósítani és ehhez van szükségünk minden szülő vagy tanuló részéről egy Google fiók regisztrációra (gmail címre). Jelenleg a pedagógusok felkészítése megkezdődött, a technikai háttér kialakítása folyamatban van. Aki előzetesen szeretne tájékozódni a távoktatáshoz használt informatikai rendszerről, a következő linken megteheti azt: https://www.youtube.com/watch?v=le_F6qePp_Y

Az interneten további számos információ is rendelkezésre áll.

A rendszerbe való belépésről a hét második felében tájékoztatunk mindenkit. A távoktatás ténylegesen hétfőtől (03. 23.) fog megkezdődni. A gyerekek ettől a naptól kezdődően fognak feladatokat kapni, ami nem azt jelenti, hogy reggel 8 órától a gépek előtt kell ülni. A pedagógusok a jelenleg érvényben lévő órarend szerinti óráknak megfelelően az adott napon küldik a feladatokat a hozzájuk tartozó utasításokkal, kérésekkel, melyek tartalmazzák majd a feladatok elvégzésének, visszaküldésének határidejét is. Figyelembe véve a realitásokat – nincs mindenki mindig netközelben, szülők dolgoznak stb. – mindenki a saját belátása és időbeosztása szerint dolgozzon.

Felhívom a szülők és tanulók figyelmét, hogy a távoktatás – attól függetlenül, hogy személyesen nem találkozunk – nem ment fel senkit a tanulás alól. A kiküldött feladatok elvégzését adott esetben ugyanúgy értékeljük, a tanulók érdemjegyeket kapnak, mint a normál tanítás esetén.

Kérek mindenkit, hogy kísérjék figyelemmel az intézmény facebook oldalát, honlapját, a mozaNapló üzeneteit, valamint az osztálycsoportokba írt információkat.

Bízom a Szülők együttműködésében!